Obrázek uživatele Jitka Kolářová

Jak se Napříč.cz veselilo!

Dne 17. 3. 2017 se ve studiu Paradox odehrál v pořadí již 8. VIP večírek Napříč.cz. Stejně jako v minulých ročnících se i letos celý večer ladil do jednoho tématu. A tentokrát to bylo těžce alternativní! Chcete vědět více? Pak čtěte dál!

Zenová „alternativní“ atmosféra dýchala po celém prostoru. Na stolech byly rozprostřeny Napříč mandaly, které na míru vytvářela jedna z organizátorek, Verunka Troppová. V jednotlivých mandalách mohl každý nalézt právě to, co pro něj znamená Napříč.cz. Své výtvory pak VIP hosti mohli rozvěšet na odiv dalším návštěvníkům. Nechyběl taky filozofický koutek, kde jsme se všichni mohli zamyslet nad otázkami, které si vlastně klademe každý den, a sice proč jsme tady, jaký tu máme smysl, proč nám chutná pivo a jaká je vlastně ta vůbec nejlepší párty.

Jak už je ve společnosti zvykem, když dáte oficiální začátek večírku na 19,00 hod., většina hostů dojde alespoň o hodinu později. Ani v našem případě tomu nebylo jinak. Tentokrát to, ale může být odpuštěno, protože většina z pozdě příchozích si dala opravdu záležet na svém alternativním looku. Na večírku jsme tak mohli vidět například alternativního pankáče, kouzelníka s netradiční ozdobou hlavy, nějaké divné osoby s alobalem na hlavě, indickou alternativní slečnu, někoho, kdo si místo očních linek maluje čáry přes obličej, osoby v oblečení z přírodního materiálu, super neformální hosty v teplácích nebo naopak super formální hosty v obleku a cylindru. No bylo to prostě, jak se patří, napříč alternativním.

První z velkých bodů večera byl koncert kapely s názvem Jáma s hranostajem (Jakub Špiřík, Pavel Čadek). Pánové zvolili outfit podle tématu večera a vystupovali pouze v župáncích. Ti šťastnější z nás tak mohli spatřit i něco „alternativního“ pod župany, ale naprosto všichni jsme mohli být svědky opravdu dech beroucího koncertu! Kluci děkujeme! No a pak to přišlo. Hřeb večera. Tombola! A i tombola byla alternativní! Rozdávaly se ceny z našich nejrůznějších divadelních a filmových počinů, ale nejen to. Hosti měli možnost vyhrát ceny přímo od členů Napříč.cz. V přímém přenosu jsme tak byli svědky masáže pomocí čtyř rukou od Tomáše Staudka a jeho družky, předpovědi horoskopu od samotného Roberta Krále nebo magického kouzla (nebo dvou?) od Jana Scheuera. Kromě těchto živých vystoupení jsme ovšem mohli získat třeba „Duhové cupcaky“ od Barušky Beňušové, nápoj „Salkopunk“ od Terezky Firichové, svazek originálních Mandal od Verunky Troppové nebo domácí ohňové utopence „Jitulčiny utopence“…no od koho asi? Vrcholem tomboly bylo předávání ceny „Obrázek vlastní tvorby“ od samotného náčelníka Josefa Prokeše. Tombola to tedy byla opravdu netradiční a o zábavu nebyla nouze (jak bylo ostatně slibováno i v pozvánce)!

Po tombole se zábava více rozvolnila a roztančila. K tanci a poslechu hrál samotný člen Napříč.cz, Tomáš Šťastník alias DJ Strawberry – a bylo to dobrý! DJ Strawberry se nenechal zahanbit a k hraní si oblékl jakýsi alobalový overal, což tomu dávalo ještě větší grády. Večírek se rozjel a my jsme tak mohli vidět různé „alternativní“ taneční kreace. Nevím, jestli to bylo v rámci tématu nebo tak lidi prostě tancují? No byl to závěr večera, jak má být.

Když si to všechno shrneme, tak to byl páteční večer strávený ve vytříbené společnosti, s vytříbenými nápoji, s vytříbenou zábavou a programem. Děkujeme členům za ochotu a pomoc při organizaci, ale hlavně děkujeme sympatizantům a fanouškům Napříč.cz za to, že jsou s námi!