Obrázek uživatele Robert Král

Bastardi zaškolovali...

Předem mého blogu bych rád skromně připomenul, že Brain body bastards je slavné divadelní outdoorové představení sdružení Napříč.CZ, o kterém v tisku psali samé superlativy. Namátkou polabský deník označil dílo za "mokré a veselé". To jen, abyste nenabyli mylného dojmu, že to byla snad nějaká ujetá fraška.

Bastardi si v uplynulých dvou víkendech vzali na starost zaškolování mladých studentů techniky a hlavně teda zaškolování studentek z Mendělejevovy univerzity (mimochodem, dost se divim, že je vůbec možné pojmenovat školu podle tvůrce konceptu rasové hygieny...) Všechno se odehrálo na Vranovské přehradě poblíž "města" Znojmo, které znát asi nebudete, pokud mezi vaše záliby nepatří čtení etiket od okurkových flašek. Ale nedaleko odtud, v Citonicích, kterými jsme projížděli, se narodil legendární Záviš, kníže pornofolku. A podle toho to taky na Zaškolováku vypadalo.

Nikola krom hereckého výstupu BBB zde vedla fotografický workshop. Brzy ji znali a hlavně teda slyšeli nejen studenti, ale i provozovatelé místních barů, kuchaři, opraváři, vrátní, uklízečka a dokonce i pan farář z Citonic - ač se dušoval, že u něj na zpovědi nebyla. Máca to pojal tradičněji a vylezl kam se dalo - na rozhlednu, střechu, trám i strom. Prej, že na podzim opadá. My ostatní jsme si připili na výročí prohibice, která právě před rokem sužovala celou naši zemi.

Večery jsme trávili u táboráku a zpívali pankáčské písně. Největší úspěch sklidila píseň "Baba zlá", což moc hezké ani spravedlivé nebylo, neboť se u ní dali zapůjčit opékací pruty. Pak za Šimonem alias Ďurkem přišla nějaká slečna a on jí drze vmetl do ňader, aby mu donesla pivo. Ona že ne, ani kdyby se na hlavu postavil. Šimon, ačkoliv to logiku moc nemělo, se fakt na hlavu postavil. Zdenál zrovnal obluzoval hrou na citeru, Máca visel kdesi vysoko za nohu motaje si tabák a holky do toho zpívali trojhlasně romantickou píseň o pohlavních chorobách. Logicky se ozval aplaus, neboť se študáci domnívali, že to je pokračování naší cirkusové show...
Byl jsem teda na celej bastardí ansámbl jaksepatří pyšnej.