Obrázek uživatele Napříč.cz

Rekes Mudes: Křest alba ve Starém pivovaru

Před časem jsme zde recenzovali promo CD mladých rockerů Rekes Mudes. V pátek 17. října tahle začínající kapela pokřtila v královopolském Starém Pivovaru svoji první desku Hledala maleny, kterou vydal Popron Music. Šlo vůbec o první živé vystoupení Rekes Mudes. První na celém širém světě.

Jako předkapela vystoupili The Creeps handicapovaní skutečností, že hráli na nástroje a aparaturu protagonistů večera. Vymstilo se jim to krutě: zpěvák nebyl slyšet (což možná bylo pro diváky dobře, neboť jeho výhradně anglický projev vyzněl více než rozpačitě), zatímco baskytarista svůj nástroj zvukově přeexponoval natolik, že se tóny slily v nepřestajný hukot, jenž nebezpečně rozvibroval i kovový barpult.

Rekes Mudes si svoje vystoupení nazvučili sami a sólová kytara zněla pouze z levého reproduktoru, takže posluchači v pravé polovině sálu ji neslyšeli vůbec. Možná by to sneslo pro příště zvukaře, který by celkový zvuk mohl průbežně korigovat ze sálu.

Klikni pro zvětšení...

Jinak ale všechno probíhalo bez zpoždění a zmatků, atmosféra byla skvělá, díky fanouškům si mladí myšáci svůj první výlez jaksepatří vychutnali. Přítomné dívenky je průběžně zasypávaly kalhotkami a podprsenkami – frontmanovi kalhotky spadly na hmatník jeho černé kytary, takže skrze ně nemohl dohmátnout, bubeníkovi zase šlapka basového bubnu sklouzla po jedné z podprsenek.

Frontman Vojta Přehnal odkoukal od zavedených rockových hvězd všechny možné finesy ohledně komunikace s diváky, navíc sám o sobě působil přesvědčivě, ba neostýchali bychom se napsat, že i charismaticky. V předních řadách jsme si mohli spočítat všechny jeho plomby v chrupu, pot z něho jen lil, oči se mu leskly, řezal do kytary jak plešatá zamlada a působil autenticky. Za ním mu na bicí zdatně vypomáhal jeho bratr Pepa; každému je jasné, že sourozenecký tandem je sehraný jaksi již geneticky. Baskytarista i sólový kytarista vedle nich působili spíše zamřele, pravda, baskytarista o něco méně.

Kluci rockerští zahráli všech dvanáct písní z jejich CD a přidali navíc tři písně bonusové, včetně Punkové princezny. Po produkci následovala autogramiáda na všechny části dívčích těl. Fotoreport je na www.rekesmudes.cz

Klikni pro zvětšení...

Josef Prokeš