Obrázek uživatele Napříč.cz

Emodrink z Elsinoru na SPÍL-BERGU

Napříč se se svým postmoderním dramatem Emodrink z Elsinoru zúčastnilo soutěže Mladá a experimentující scéna ŠPÍL-BERG 2010. Toto regionální kolo postupových divadelních přehlídek Mladá scéna a Šrámkův Písek se uskutečnilo 17. až 20. března v Kabinetu múz v Brně.

emodrink-spilberg-1.jpg

Konkurence byla silná a Napříč se se svoji extrémní hrou bohužel nedostalo dál. Důvody zná snad jen úzká lektorská komise tvořená Doc. Jaroslavem Provazníkem (pedagog a vedoucí Katedry výchovné dramatiky DAMU v Praze), Pavlem Vašíčkem (umělecký vedoucí a režisér souboru PRKNO ve Veverské Bítýšce) a MgA. Kamilou Kostřicovou (studentka doktorského stupně studia na DIFA JAMU v Brně).

emodrink-spilberg-2.jpg

Recenzi na představení Emodrink z Elsinoru sepsala Šárka Ziková (studentka bakalářského oboru dramatická výchova na DIFA JAMU v Brně). Z tohoto značně dlouhého textu citujeme:

Avšak na ŠPÍL-BERGU se tvůrci inscenace Emodrink z Elsinoru přece jen k vytoužené metě přiblížili (...) obraz mladé generace jako bandy povrchních ubožáků bez cíle, jejichž kulturně-politickým přesvědčením je Emo, latex, techno a brutální sex (...) kreace Daniely Šiškové určitě nejzdařilejší a divácky nejzajímavější (...) Zdeněk Filipec (Barman) je herec velkého nasazení a expresivity, na jevišti působí jako neřízená střela. V dobrém slova smyslu. (...) nutné pochválit propracovaný kostým Terezy Fouskové, který změnil herce vskutku k nepoznání (...) Emodrink z Elsinoru je těžké popsat pomocí běžné slovní zásoby. Je to nápoj proklatě ostrý.

emodrink-spilberg-3.jpg

Nezkrácenou verzi recenze naleznete na adrese:
http://sites.google.com/site/spilbergdifajamu/mlada-a-experimentujici-scena-spil-berg-2010/inscenace/emodrink-z-elsinoru

emodrink-spilberg-4.jpg