Obrázek uživatele Napříč.cz

Martina Pelcová

Martina Pelcová
Martina Pelcová

@ martina tečka pelcova zavináč napric tečka cz

Svou první hereckou šanci dostala ve školce, kde se bravurně poprala s rolí kočičky v Pohádce o řepě. Pak její herecká kariéra stagnovala, dokud si v osmé třídě sama nenapsala roli v aktualizované dramatizaci báje O Érotovi a Psýché. Jako svůdný Daniel Nekonečný alias Érós okouzlila v tělocvičně gymnázia své spolužáky i češtinářku.

O pár let později si díky divadle na FI připomenula, jak moc ji baví, když je na pódiu a všichni na ni koukají. Zvlášť, když dělá něco nekalého. A tak všichni koukali, když dostávala rákoskou na holý zadek, když se rvala pusou o růžová tanga s roztomilou fenou a když se líbala s panenským chlapcem v dívčím těle.

Žije jenom pro umění, latex a brutální sex. Kromě předvádění se má ráda trhání jablek, obočí a bankovek.

Realizované projekty

Martina Pelcová – Emodrink z Elsinoru
Emodrink z Elsinoru

Martina Pelcová – Romeo a Julian
Romeo a Julian

  • Ptákovina
    (2009, role Evy - profidivadlo)
    Inscenace hry Milana Kundery byla realizována pouze jako neveřejná zápočtová semestrální práce pro vzdělávací účely.
  • Emdrink z Elsinoru
    (2009, role technocoury a matky – Napříč.CZ)
    V obskurním Night Clubu „Elsinor“ Hamlet zastává místo barmana. Místo Ofélie je zde Technocoura, místo Horacia Emoboy. Jako otec Hamleta vystupuje tajemný host. Oproti původní předloze je tu navíc i pes. Syžet hry je postaven jednak na generačním konfliktu otce a syna, jednak na provokativně pojaté problematice etiky emigrace. Funebrální bizarnost s nádechem humoru textu dodává svérázně proklamovaná filozofie hnutí Emo.
  • Romeo a Julián
    (2010, role Romea – profidivadlo)
    Shakespearovu tragédii Romeo a Julie v překladu Martina Hilského přepracoval Josef Prokeš. Slavné drama bylo převedeno do současného Brna. Romeo z mocné podnikatelské rodiny Monteků se zamiluje do čtrnáctiletého Juliana z nepřátelského developerského klanu Kapuletů, přičemž Romea i Juliana hrají dívky.