Premiéra Umělců

Napříč.cz uvádí konverzační divadelní hru „Umělci“, která bude uvedena v rámci dramatického cyklu Pokrytci do krytu! Premiéra se uskuteční ve středu 5. prosince 2012 v klubu Šelepova N°1 v Brně. „Umělci“ jsou komediální autorskou hrou Šárky Mattové, studentky FSS MU a členky Profidivadla na FI MU, kde si v uplynulých letech sama zahrála několik nezapomenutelných rolí. 

Režie se tentokrát za Napříč.cz chopil Lukáš Junga, který si v samotné inscenaci „střihne“ malou roli. Diváci se dále mohou těšit na staré známé tváře Napříč.cz, a to Jaroslava Poliaka a Karla Čecha, ale i na tváře nové, které v rámci Napříč.cz ještě nehrály. Jmenovitě Marii Peškovou a Terezu Fouskovou, která je již delší dobu kostymérkou a produkční Napříč.cz a zahraje si tak svou první divadelní roli v rámci sdružení vůbec.

Jak již napovídá samotné motto hry: „Jak marní, jak vtipní, jak světoví, jak ubozí mohou být umělci?!“, jedná se o humornou kritiku pozérství „rádoby“ umělců, kteří spolupracují, mnohdy jen naoko. V hlavních rolích diváci spatří přetvářku, pokrytectví, hloupost a sobeckost! Ano, i zde bude platit pořekadlo: „Kdo jinému jámu kopá…“. 
Sám režisér Lukáš Junga se o hře vyjádřil slovy: „Na téhle hře je perfektní, že je krátká, výstižná a nenáročná na výpravu. Můžeme se s ní nacpat kamkoli a vždycky bude pro diváky fungovat!“ K tématu dodává: „Je to hra o jednom velkém podvodu a milionu malých.“

Reprízy představení budou probíhat v lednu a v průběhu celého následujícího roku. Dále si Napříč.cz dovoluje pozvat diváky na reprízy hry Romance lehké perverze, které budou taktéž probíhat v prosinci a v průběhu roku 2013. Všichni z Napříč.cz se tedy budou těšit na ty z vás, kteří si s námi přijdou užít středeční „předmikulášský“ večer u sklenky vína, hrnku piva a dávky kulturních zážitků.

Vstupné činí 100 Kč, pro studentstvo pak 80 Kč. Vstupenky je možno rezervovat předem na adrese: vstupenky@napric.cz, nebo zakoupit přímo na místě těsně před premiérou. Rezervace se však vřele doporučuje.

 

Premiéra Umělců
Šelepova N°1, Brno
5. prosince 2012 
www.napric.cz

Kult.cz

http://www.kult.cz/divadlo-kino-hudba/divadla/detail/262516