Obrázek uživatele Napříč.cz

Kultura zadara!



Drazí, vážení a ctění,
rádi bychom vás pozvali hned na dvě kulturní události, do níž jsme namočili své chlípné napříčovité prsty: A to na X. festival studentských filmů a na studentské divadelní představení. Obě akce proběhnou na půdě pořadatelské Fakulty informatiky Masararykovy univerzity sídlící na Botanické 68a hned dva následující večery po sobě 12. a 13. května 2010. Je zbytečné upřesňovat, která akce proběhne ve který termín, protože jistě přijdete na obě.

divadlo-raj-maly.jpg
Plakát studentského představení
Romeo & Julian
plakat-10ff-maly.jpg
Plakát 10. filmového festivalu
na Fakultě informatiky


Na divadle se můžete těšit na variaci Shakespeara s názvem Romeo & Julian. Překlad Martina Hilského svérázně upravil Josef Prokeš (člen Napříč), režíruje to pankáčsky-ukrajinské duo Filipec–Junga (členové Napříč), kostýmy má na starosti Tereza Fousková (členka Napříč), původní hudbu zkomponoval Pavel Hamřík (člen Napříč) a plakát nadesignoval Tomáš Staudek (člen Napříč). V představení hrají studenti z celé Masarykovy univerzity a jako host vystoupí herec Těšínského divadla a divadla Polárka Jiří Krupica a vámi milovaný Jaroslav Koza Poliak (člen Napříč). Tvůrci slibují, že jste balkónovou scénu v takovém zpracování prý ještě neviděli.

Na jubilejním 10. filmovém festivalu se můžete těšit na studentské snímky, které napsali, natočili a sestříhali univerzitní studenti v rámci předmětu, který vyučuje Robert Král (člen Napříč). Fanoušci všeho alternativního, experimentálního a podivného si budou moci pochutnat na stylizovaném dramatu Odcizení. Milovníci animovaného filmu se mohou přivést k rozkoši hned čtyřmi vtipnými snímky. Existencionální šroub utáhne drama Čekárna. Pak přijde i na hororrrr!!!! A jako bonus by měl být promítnut film Domov Roberta Krále (člen Napříč), který stejně jako ostatní kousky, bude uveden paralelně ve třech sálech.

A to nejlepší na závěr, vstup je na obě akce zdarma!
To byste po úvodním titulku nečekali, že?

Další informace naleznete na: