Obrázek uživatele Nikola Linhart

Novoroční schůze Napříč


Osoba píšící tento text si myslí, že jsme se nikdy nesešli takhle brzy po novém roce. Tomáš si to myslí také - stále aktivně prožívá kocovinu z roku 2023.
Většina docházejících sice dochází, nicméně se zjevným zpožděním. Nikdo není pokutován. Kája všem ukazuje fotku svého kotěte, Zdenál se ptá, “Co to je?”



Divadelní okénko - Dilema mentálního dálnopisu bude po zásluze odměněno v první půlce roku 2024 derniérou. Tento úžasný retro sci-fi epos z pera známého autora Ondřeje S. Nečase prostě provází na našich divadelních prknech smůla. (pozn. autora - sledujte fb a web, protože jestli si nezarezervujte lístek včas, tak máte jednoduše smůlu…)
V následujícím semestru odehrajeme minimálně jednou Humaníky a minimálně jednou Nukleární rodinu.
Ženská část osazenstva se vehementně dožaduje nasazení nové hry, protože aktivita pouhých dvou divadelních her není přípustná.
Tomáš Hůsek na toto reaguje zavazujícím se slibem, že v září roku 2024 bude připraven finální scénář nového divadelního díla. Robert Král na něj reaguje slovy, že jeho scénář bude také hotov v září roku 2024. Ženy spokojeně pokyvují, muži mlčky hledí do svých piv, ciderů a limonád(!).



Festovně Napříč oslavilo v roce 2023 třetí konání. Akce je to sice náročná, ale je letní, je krásná a hlavně je naše! Organizace pro rok 2024 se ujímají Noví Kumpáni, kladen bude důraz na multižánrovost letního festivalu, předběžný začátek září byl opět přijat všemi nadšeně, hurá! Fókyč je frustrovaný.



V dalších fázích schůze se velmi živě a zároveň rozporuplně debatuje o letních divadelních štacích, natáčení filmových jednohubek za 48 hodin až 21 dní, komiksových mikro festivalech, večírcích a každočtvrtečních dílnách. No to se ještě uvidí!



Šťáva oznamuje, že jede bydlet do Španělska, Jíťa oznamuje, že bude bydlet v Jihlavě. Ostatní členové nechápavě kroutí hlavou: “Proč bys jezdila do Jihlavy?!”

Následuje diskuze o tom, kolik je vlastně Napříč, zaspanému spolku, roků. Stůl se dělí na dva tábory, jedni jsou za sladkých 16, druzí za 17 (něco s dospělou ženou, nebo co). Finální verdikt je vyřčen ve chvíli, kdy už se řeší jiné téma, takže to nikoho nezajímá.



Starší členové se snaží mladší osazenstvo přesvědčit, že dříve existovaly dramaturgické labely Napříč, pod které se aktivity spolku řadily. Následně je zhodnoceno, že jsme staří, ale že máme dobrý web a měli bychom na něj něco napsat. Zdenál dodává poznámku, že web jede na nějakém starém systému, a ten brzy přestane fungovat. Tato skutečnost je nadšenými pamětníky ignorována.

Malá přeživší skupina nadšenců objevuje na spolkovém Diskordu audio chat s názvem “Budka” a společně do tohoto chatu pípají.

Do 12 je většina z nás doma, možná jen Robert se stále snaží dostat do Chrlic.

(další pozn.: něco něco Azimův záchod a Open Toalets, něco něco pinďourový piknik, něco něco "...výhrou budou kalhoty rejoice", něco něco "...na záchodě s odpočívadlem zůstává hovnová šmouha", něco něco Lumos je super!)