Biodivadlo Napříč.cz zkouší novou hru Nukleární rodina!

Stejně jako se každý podzim koná výlov rybníka Vidimák, tak každý podzim vyrukuje biodivadlo Napříč.cz s novou autorskou hrou. To už je zkrátka tradice, rybáři se během sychravých podzimních dnů navlékají do kalhoťáků a náš ansámbl se pravidelně zavírá do divadelních prostor. Nacvičujeme hru Nukleární rodina!

I tentokráte pochází hra z pera Tomáše Hůska. Jedná se o autora mimořádně produktivního a bude se jednat o jeho třetí hru, kterou si náš spolek osvojil. Na otázku, kde bere tu neustálou inspiraci na nové a nové hry pro něj nebylo lehké odpovědět. Scénárista, který se ve volném čase věnuje opakovanému sledování snímku Hvězdná pěchota, se svěřil, že jeho nekonečnou múzou mu jsou rybáři z Rožmitálu.

Představení Nukleární rodina sleduje osudy jedné dělnické rodiny, jejíž otec se snaží zajistit šťastné zítřky své ženě a dvěma potomkům. Hra je umístěná do orwellovsky svíravého světa plného nejistoty, podezírání a totální nadvlády státního aparátu. Diváka představení uvede do zádumčivosti. Sleduje svět budoucnosti? Nebo nahlíží na režimy z dob minulých, nebo jsme snad svědky tohoto světa v současnosti?

Režijních starostí a radostí se chopil Robert Král. Ten si do ansámblu angažoval řadu ostřílených kejklířů, které doplnil o mladé a dravé prvoherce se švihem v zápěstí, pokud bychom použili lakrosovou hantýrku. Původní ostychy a sžívání se s novými rolemi proběhlo ve všech radostech, ale nyní jsou už zkoušky tvrdé jak houska s rozmočenou solí. Herci zkouší jednou v nevytápěných prostorách, podruhé jim zase laserem vypaluje vodoznak do rohovky nově se zaučující světlák.

Listopad bude pro náš divadelní tým hektický, jelikož uvedení se chystá na prosinec letošního roku a je nám tak velkou ctí a radostí pozvat všechny příznivce našeho spolku a divadla v bio kvalitě na premiéru 11. prosince a první reprízu 14. prosince 2017!

Premiéra: https://www.facebook.com/events/225158928020865/

Repríza: https://www.facebook.com/events/133556397406983/