Repríza Umělců opět na Šelepce

Biodivadlo Napříč.cz uvádí již čtvrtou reprízu úspěšné inscenace „Umělci“. Představení, kteréžto je v pořadí již třetím kusem dramaturgické linie “Pokrytci do krytu!”, se odehraje v pondělí, 19. listopadu ve 20 hodin v klubu Šelepova n°1. Cena vstupného je 100 Kč, studentům nabízíme zlevněné vstupenky za 80 Kč.

„Umělci“ jsou autorskou prvotinou Šárky Mattové, studentky Masarykovy univerzity a členky Napříč.cz. Jedná se o první představení Napříč.cz bez vulgarit a perverze. Diváci se tak mohou těšit na postavu sebestředné mažoretky s diktátorskými sklony a neutuchající potřebou ovládat ostatní.

Ve hře se zároveň ocitáme na dvou místech – v klubovně samozvaných umělců, kteří se snaží být za každou cenu slavní a ve studiu rádia, které celé dění potajmu sleduje a konání hlavních aktérů doprovází. Divák tak až do poslední chvíle netuší, na čí stranu se má přiklonit.

Jak napovídá samotné motto hry: „Jak marní, jak vtipní, jak světoví, jak ubozí mohou být umělci?!“, uvidíte humornou kritiku pozérství „rádoby“ umělců, kteří spolupracují, mnohdy jen naoko. V hlavních rolích přetvářka, pokrytectví, hloupost a podrazáctví.

Sám režisér Lukáš Junga se o hře vyjádřil se slovy: „Na téhle hře je perfektní, že je krátká, výstižná a nenáročná na výpravu. Můžeme se s ní nacpat kamkoli a vždycky bude pro diváky fungovat!“

Poznámka

Napříč.cz je sdružení odvážných a umělecky nadaných lidí, kteří společně vytváří alternativu k současnému konzumnímu proudu umění a zábavy. Nabízí divákům k nahlédnutí společné projekty i individuální tvorbu – výstavy, filmové a multimediální projekce, video-art, performance, happeningy, divadelní představení, koncerty a autorská čtení. Je jediným ryze autorským divadlem v Brně. Vytváří původní díla, bez nároku na jejich formální dokonalost. Neomílá klasiku jen z piety a nežene se za alternativním artovým experimentem jen z mondénnosti.

Program dalších akcí

4. listopadu – SEDMILETKA – vernisáž výstavy plakátů Tomáše Staudka
9. listopadu – CHRÁM KONZUMU – festival plýtvání jídlem
16. listopadu – COOLTOURBUS – divadelní představení v jedoucím autobuse
19. listopadu (20:00, Šelepka) – UMĚLCI – repríza představení
25. listopadu – KOMPOST – premiéra nové inscenace

 

Autor: Michal Drtina

http://www.amaterskascena.cz/clanek/repriza-umelcu-opet-na-selepce-13110...