Studenti se mohou těšit na kontroverzní biodivadlo

Druhým květnovým týdnem vyvrcholí v Brně oslavy studentského měsíce. Brnem projde průvod, který zakončí veliký koncert pod širým nebem na Výstavišti. Ještě předtím se mohou zájemci těšit na kontroverzní biodivadlo.

5. května: Kabinet Múz: divadelní představení Kompost

Biodivadlo Napříč.cz uvede 5. května od 20 hodin v prostorách Kabinetu Múz neortodoxní a kontroverzní "funny horor" Kompost.

Děj popisuje biodivadlo takto: "Děda Franta si žije svůj relativně samotářský život zelinářského specialisty a sériového killera, který naruší až příjezd jeho syna s doprovodem své neřestné manželky a zřejmě gerontofilní vnučky. Do děje zasáhne i Ivan podnikající v oboru duchovno a svým způsobem i jedna z obětí."

Hra trvá necelou hodinu. Její motto zní: "Nad duší zcela osvobozenou od myšlenek a pocitů nenajde ani tygr místa, kam by zabořil své čelisti!"

7. května: Majálesový průvod

Nejkrásnější okamžik celého studentského měsíce završí Majálesový průvod zakončený obrovským koncertem. Stovkylidíse sejdou na náměstí Svobody, kde slavnostně pokácí májku a vyrazí směrem na Výstaviště.

V průvodu nebudou chybět barevné alegorickévozy, provokativní transparenty, radující se studenti a samozřejmě i kandidáti na Krále a Miss brněnského Majálesu 2014.

Na Výstavišti pak vystoupí například Horkýže slíže, Divokej Bill, Chinaski, Tomáš Klus, Sto zvířat nebo MonkeyBusinessVstupenky se dají zakoupit v předprodeji za 499 korun a na místě za 599 korun.

 Idnes.cz, http://brno.idnes.cz/majales-brno-pruvod-a-divadlo-djq-/brno-zpravy.aspx...