Obrázek uživatele Nikola Linhart

Nukleus chce ovládnout zemi!

Dlouho opomíjený projekt Nukleus se již nehodlá dále schovávat ve stínu. Chce pohltit ve svých útrobách lidské stádo a podmanit si zemi. Ehm,... tedy tohle možná až někdy v daleké budoucnosti, prozatím chce o sobě dát vědět. Něco takovýho už pod žádnej koberec nezameteme. Nukleus už takřka není možné zastavit a není možné mu ani uhnout z cesty. Je to Kostka, která se valí a nabere nás všechny s sebou. MDŽ je Kostce fuk. V Kostce si je všechno rovno. Kostka neuznává rozdíly. Kostka je harmonií a rovnováhou.

Trocha naší etymologie. Nucleus je slovo latinského původu a označuje jádro. Náš projekt se jmenuje NuKleus, protože je to prostě víc Kůl. Všechno ostatní se totiž jmenuje Nucleus. My nejsme ostatní! My jsme nadpozemský kyborgové experimentující se světlem, tmou a novými technologiemi. Jsme tvůrci Nuklea.

Honosíme se pojmy jako:

Novomediální dílo ve formě audiovizuální instalace. Čtyři stěny synchronizované projekce. Senzorický multimediální event. Quadruple sound design. Platforma videomappingu aplikovaná do jádra trojrozměrného objektu. Mobilní street artové dílo.

V kostce o Nukleu, jedná se o netradiční formou audiovizuálního díla – multimediální instalace tvaru krychle,která uzavře diváka mezi čtyři stěny synchronizované projekce. Divák se tak dostane do virtuálního světa plného kouzel a iluzí. Alternativní umělecký projekt je schopný pobavit a vzbudit pozornost. Nukleus je osobitou reminiscencí počátků kinematografie, dob kinetoskopů a nickelodeonů, ovšem při použití současných digitálních technologií. Na rozdíl od současného boomu 3D kin a 3D filmu, které dojem prostorovosti utváří pouhou iluzí, je v případě tohoto formátu skutečně divák fyzicky obklopen obrazem a zvukem.

Projekt uměleckého sdružení Napříč.CZ probíhá v těsné spolupráci s Fakultou informatiky Masarykovy univerzity v Brně, na jeho vzniku se podílí studenti produkčního a realizačního týmu pracujících s novomediálními prostředky, především audiovizuálními médii a digitálními efekty.

Projekt Nukles na FB